Ontwikkeladvies

dec 1, 2020 | Coaching, Ontwikkeladvies, Subsidie

Subsidieregeling NL Leert

Om 00.00 uur start een nieuwe inschrijvingsperiode voor de subsidieregeling NL leert. Deze regeling is beschikbaar voor iedereen in de leeftijd tussen 18 en 66 jaar die wil deelnemen aan een gratis ontwikkeladvies: 2 loopbaantesten en 4 uur persoonlijke (loopbaancoaching). Wij zitten klaar om onze deelnemers aan te melden op het portaal van het ministerie van SZW. In 2018-2019 (ontwikkeladvies 45 plus) en vanaf september 2020 (NL leert) waren de eerdere versies van dit traject. Deze keer zijn er 55.000 trajecten beschikbaar.

Het loopt storm

Per coach kunnen per dag 25 deelnemers worden aangemeld. Rond 02.30 uur hebben wij onze eerste 25 deelnemers kunnen aanmelden.

Gedurende de dag van 1 december zien wij dat het aantal aanmeldingen enorm op snel oploopt rond 12 uur zijn er bijna  20.000 registraties gedaan. Dit gaat wel erg snel. Nooit geweten dat er zoveel loopbaancoaches waren die aan deze regeling meededen dachten wij nog. Al snel kregen wij een signaal dat met deze snelheid wij niet al onze deelnemers konden registreren. Tijd voor actie. Via een aantal contacten konden wij bijna al onze deelnemers toch nog registreren uiteindelijk.

Fahtiga, NOLOC erkend loopbaan professional

Alle deelnemers ontvangen na registratie een bevestigingsmail om hun deelname aan het ontwikkeltraject bij Fahtiga te bevestigen. Deze bevestiging genereert een code waarmee de deelname definitief is geworden. Al onze deelnemers hebben hun traject bevestigd en kunnen aan de slag met maken van hun interessetest en arbeidsmarktanalyse. 

Binnen 1 dag 55.000 trajecten

Op 2 december krijgen wij het bericht van het ministerie SZW dat alle 55.000 trajecten zijn vergeven. Dit is natuurlijk bizar en bijna onwerkelijk te noemen. Hoe kan dit zo snel zijn gegaan? Achteraf blijkt dat een aantal commerciële bedrijven grote bestanden van uitzendkrachten hebben laten invoeren. Deze bedrijven ontnemen anderen de kans deel te nemen. Gelukkig heeft het ministerie aangegeven “op de hoogte” te zijn van deze praktijk en zullen de aanvragen met extra aandacht controleren.

Vergelijkbare berichten

×

Hallo!

Klik op de foto om te chatten via WhatsApp of stuur ons een e-mail op info@act4all.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?